sestdiena, augusts 04, 2007

GnuCash iekš Windows

Tā kā dažādu iemeslu dēļ šobrīd finansiāli cenšos ievērot taupīgumu, kopā ar manu mīļoto meiteni izdomājām, ka ir jāveic patēriņa uzskaite un vispār jāsāk cipari kopā vilkt, lai saprastu, cik apēdam, cik patērējam, utt. Sākumā tika izmantota Microsoft Excel (OpenOffice.org diemžēl uz 128 MB/Windows nav vilcējs, kaut arī Microsoft Office 2000 ir blusu un nestabilitātes apsēsts) tabula, taču, atceroties, ka vienmēr esmu vēlējies izprast un izmantot GnuCash (līdz šim tādas vajadzības man īsti nebija), vēlējos izmēģināt to. Intrigu no manas puses palielināja arī tas, ka nesen tika ziņots, ka sākts veidot Microsoft Windows vides portu, kā arī pats par sevi fakts, ka jaunās versijas ir bāzētas uz Gtk+ 2.x.

Daudz neiedziļināšos pašas programmas principos - tai ir ļoti labs palīdzības fails, kurā ir gari un plaši skaidrots, kas ir konti, kā tie būvējas, kā naudas balanss tiek veidots, kā ieskaitām sistēmā algu, utt. Programmu rotā jauna no Tango projekta nākusi smuka ikona, taču kopsumā interfeiss vēl varētu dabūt šādu tādu "tvīku" no ikonu pieslīpētājiem. Lai arī kā, tas netraucē - rezultātā ir iegūts tīri labs pārskats par to, kādi izdevumi ir veikti (konts Izdevumi) un kādi vēl būs jāveic (konts Saistības), kā arī esmu nedaudz guvis priekštatu, kā darbojas personiskās finanšu pārvaldības programmas. Tā kā Windows vides lietotāji, kuriem varētu būt nepieciešamība - ietestējam un izprovējam. Šī programma ir laba ar to, ka tā ir piekonfigurējama, lai būtu izmantojama atbilstoši LR grāmatvedības likumiem - atšķirībā no daudzām superamerikanizētajām atvērtā koda programām šajā jomā.

Viens p.s. - dīvaini, bet ar apostrofu programma neļauj rakstīt latviešu burtus. Tas gan var būt manas sistēmas vai uz tās uzinstalētās GTK+ bibliotēkas gļuks (Jo tāda pati problēma ir svaigi instalētajai Pidgin versijai). Nomainot rakstīšanu uz ALT, problēmas pazuda.

Etiķetes: , , ,

1 Komentāri:

Anonymous Anonīms teica...

Vari pamēģināt arī programmu Mājas Grāmatvedība (http://www.arise.lv/majas-gramatvediba/index.html)

29/8/07 03:39  

Ierakstīt komentāru

<< Mājas