svētdiena, oktobris 03, 2010

Uzvara cīņā par smagāko nastu un kā maziem cinīšiem gāzt lielu vezumu

Vispirms jau apsveikumi partijas biedriem un kolēģiem no Vienotības kampaņas komandas, kas pēdējos 4 mēnešus nav ne lāgā gulējuši, ne savus tuvos redzējuši. Es tiku iesaistīts kampaņā tikai tās beigās - septembrī. Bet par šo laiku tā jau ir paspējusi ļoti daudz mainīt manus ikdienas mācību un darba plānus.

Beigās protams liels respekts un visa labā vēlējumi Valdim Dombrovskim. Bez viņa vēsās pieejas krīzei un šīs "mierīgā lāča" harizmas vēlētājs mums nenoticētu. Heh, es baidos ka mēs paši sev nenoticētu. Lai arī mums ir daudz ļoti jauku un labu cilvēku partijā, tomēr ir savas sāpes un sāls brūcēs, ir arī neliela neticība ik pa brīdim ko jūtu. Bet šī neticība ir jāpārvar, un uzvara vēlēšanās noteikti dos lielisku signālu/iespēju visiem V biedriem sākt nopietni izmantot doto varu, sākt strādāt partijas tālākā izveidē, kas varētu labi papildināt parlamenta darbu.

Ir skaidrs, ka runas par V nevienotību ir plašas - tai pašā laikā gribētu norādīt, ka lai arī ir reizēm asas diskusijas, kopējais viedoklis ir diezgan stingrs - ir jāstrādā kopā, diskusijās jārod atbildes. Vairāk vai mazāk Vienotība ir neliels Latvijas sabiedrības modelis, kurā visi maļamies.

Vismazākās domstarpības ir par ekonomiku - tagad, kad Repše aiziet no lielās politikas un atstāj brīvu FM krēslu, būs interesanti redzēt nākošo finanšu un ekonomikas ministru kandidātus, jo tas dod iespējas vēlreiz izvērtēt plānus un idejas un izvēlēties labākos cilvēkus. Gan Vilks, gan Zīle, gan Štokenbergs varētu būt labas kandidatūras šiem amatiem. Vēl man ticības kredīts ir Kamparam - ja pat viņš vairs nesēdēs ministra krēslā, sekošu viņa iniciatīvām ekonomikas sildīšanas jomā.

Atgriežoties pie kampaņas, esmu ļoti priecīgs par jaunajām tendencēm - latvieši sāk nopietni izmantot tīmekļa vidi demokrātijas organizēšanai. Sabiedriskās organizācijas "Delna" projekts kandidatiuzdelnas.lv, sabiedriskās politikas centra "Providus" tiešās komunikācijas portāls partiju kandidātiem gudrasgalvas.lv, aicinājumi vēlēt, kurus veica vismaz 3 projekti un lapas, daudzi blogeri un nozīmīgas tīmekļa personības.

Pats kā Vienotības atbalstītājs daļēji realizēju savu minikampaņu ideju izveidojot ļoti vienkāršu lapu parvienotibu.lv, kurā joprojām ir atrodami Vienotības kampaņas materiāli un atskaites punkti - jā kāds grib saprast, ko Valda Dombrovska vadībā "Vienotība" ir iecerējusi paveikt nākošajos 4 gados. Kopumā ir skaidrs, ka tīmeklis dod iespēju komunicēt ar nozīmīgu skaitu vēlētāju 'pa taisno' un tas ir jāturpina izmantot. Vēl vairāk - Igaunija jau to ir pierādījusi - valdībai ir aktīvāk jāizmanto tīmekļa dotās iespējas cilvēku iesaistei likumu izstrādē un lēmumu pieņemšanā.

Man nav ilūziju, ka politika pēkšņi vienas diennakts laikā kļūs daudz tīrāka un cēlāka - tas ir lēns process. Ir arī skaidrs, ka bez mūsu palīdzības tas nevirzīsies uz priekšu. Labas demokrātijas pamatā ir nemitīga iesaistīšanās. Ne tā, ka jāziedo tam visa dzīve, bet visiem pa nelielam gabaliņam, katram pēc savām zināšanām un iespējām.

Lai mums visiem veicas!

Etiķetes: , , , ,

4 Komentāri:

Blogger Unknown teica...

mazliet palasot varu teikt, ka Tev vajadzētu piedalīties šovos stulbs un vēl stulbāks. Tavs ieraksts twiterī norāda ,ka nekas nav mainījies , stukači jūs esat un būsiet.

12/5/16 16:44  
Anonymous Sabine teica...

Skarbi vārdi..

16/5/16 09:08  
Anonymous Andris teica...

Trakums, trakums. Bez komentāriem :)

5/7/16 16:41  
Anonymous Itpeople teica...

Šeit tiešām komēntāri ir lieki

11/3/21 23:01  

Ierakstīt komentāru

<< Mājas